MyVinyl Blog
Array ( [0] => Array ( [url] => https://my-vinyl.com/en/blog [title] => All Blog News )[1] => Array ( [url] => [title] => От Неапол до Берлин и около света през погледа на Nu Guinea )) 1

Recent Articles

От Неапол до Берлин и около света през погледа на Nu Guinea
Dec032018

От Неапол до Берлин и около света през погледа на Nu Guinea

Историята на Nu Guinea започва някъде там, назад във времето с импровизираните джем сесии по партита, на различни места с чистата и ясна мисъл за създаване на музика, която според тях не се стреми към съвършенство, а само към истинност. Те са проект, който трябва да се разбира като постоянно оформяща се идея, която винаги е отворена за сътрудничество с креативни музиканти.

Техният дебют е EP издадено през октомври 2014 г. от италианския музикален лейбъл "Early Sounds Recordings" под името Nu Guinea. Следващата крачка е още едно EP през 2015 г. под името "World" от "Tartelet Records". Набрали скорост Nu Guinea пускат първия си дългосвирещ албум "The Tony Allen Experiments" през 2016 г., където участие взима не кой да е, а най-големият майстор на афробийта, мистър Tony Allen. Почти 2 години след успеха на този албум и няколко месеца след пускането на седем инчовия сингъл "AMORE" през 2017 г., Nu Guinea се връщат на сцената с ново LP, издадено вече от техния нов собствен лейбъл "NG RECORDS"!

Родени в Неапол и базирани в Берлин, дуото Nu Guinea (Massimo Di Lena и Lucio Aquilina) след като обикалят света, търсейки звуци подхождащи на техните усещания и вибрации, решават да се върнат на площада в Неапол, там където са родени и израснали. Гледайки града си от разстояние, пренастройвайки енергията си от студиото в Берлин и калибрирайки прецизно аналоговите си синтезаторите на точната меридиана на Везувий, вулканът, който винаги е защитавал и заплашвал Неапол, те подготвят последния си дългосвирещ албум NUOVA NAPOLI.

Той е резултат от техните дълги музикални търсения, които се превръщат в историческо изследване на звука, оформящ Неапол през 70-те и 80-те години. Албумът е смесица от диско, джаз-фънк и африкански ритми, които с годините н и са голяма част от ДНК-то на Nu Guinea.

В този албум електронните звуци от синтезаторите и акустичните инструменти запълват пространството между миналото и бъдещето. Ако се заслушате дълбоко, там някъде ще чуете гласове да ви шепнат с неподправен неаполитански диалект. За пръв път дуото Nu Guinea работи с толкова голяма група изявени музиканти, някои от които емблематични за съвременната неаполитанска сцена.

Музикантите препоръчват да слушате албума NUOVA NAPOLI, докато се разхождате по алеите на историческия център на Неапол, около мокрите, висящи и прострени на улицата дрехи или когато минавате и ви заговарят продавачите на дребни триколесни коли.

Поръчайте Nuova Napoli на нова грамофонна плоча от тук.

Leave a Comment

Cart 0 Shopping Cart

No products

Free shipping! Shipping
0,00 лв Total

Check out

Follow us on Facebook